Veel verder dan het normale woon-werkverkeer rijden de meeste auto’s niet. De lange reis naar het zuiden is een uitzondering. Hoge temperaturen, voortslepende files en zware bepakking zijn een beproeving voor het Nederlandse wagenpark. Vertrouw je het niet helemaal? Check dan vooraf goed je verzekeringen. Dikke kans dat je allang verzekerd bent voor pech onderweg.
Het zou natuurlijk ontzettend zonde zijn als je vakantie in het water valt omdat je auto ermee ophoudt. Wat doe je als je strandt langs de autoroute? Waarschijnlijk is je eerste gedachte de pechhulpdienst; ANWB of Route Mobiel. Dat kan als je buitenlanddekking hebt. Dat kost bij de ANWB € 45 per jaar extra, bij Route Mobiel krijg je een opslag van € 45,50.
Een huurauto krijgen van je reisverzekering
Heb je ook wel eens aan je reisverzekering gedacht? Vrijwel alle reisverzekeringen garanderen óók dat je snel weer op weg bent als je auto je in de steek laat. Als hij niet binnen twee dagen te maken is, dan krijg je een huurauto vergoed van je reisverzekering. Het maakt niet uit of je stil bent gevallen door een ongeluk of door pech.
Leuk en aardig, maar tegen wil en dank twee dagen in een slaperig Frans stadje bivakkeren omdat daar de enige geopende Mazda-dealer zat met de onderdelen op voorraad? Daar kun je maar beter het beste van maken. Over de kosten van de extra overnachting(en) hoef je je in ieder geval niet druk te maken. Die worden gewoon betaald door je reisverzekering.
Wat dekt de automobilistenhulpverzekering?
Je reisverzekering is er voor jou en je gezin. De automobilistenhulpverzekering is er voor je auto. Een voorbeeld: als je wagen er zo slecht aan toe is dat hij niet meer in je vakantieperiode hersteld kan worden, dan moet hij terug naar Nederland op een oplegger. De kosten daarvan worden niet door alle reisverzekeringen vergoed, maar zijn meestal wel bij te verzekeren met een automobilistenhulpverzekering.
De automobilistenhulpverzekering betaalt ook de sleepkosten naar de dichtstbijzijnde garage en neemt eventueel de kosten voor het verzenden van onderdelen voor z’n rekening.
Als er helemaal niets mis is met je auto, kan de automobilistenhulpverzekering je nog steeds van dienst zijn. Als jij de enige met een rijbewijs bent in je reisgezelschap, dan kun je als bestuurder niet verzaken. Word je ziek, of kun je om een andere reden niet meer rijden, dan regelt de automobilistenhulpverzekering een vervangende bestuurder die je auto weer naar huis rijdt.
Geen pechhulp en geen automobilistenhulpverzekering?
Allemaal niet voor jou van toepassing? Dan heb je nog een extra mogelijkheid. Nieuwe auto’s worden tegenwoordig vaak verkocht met een paar jaar pechhulpservice van het merk zelf. Zelfs tweedehands auto’s die bij een dealer worden verkocht krijgen soms de service mee. Voor leaserijders geldt hetzelfde. Meestal is een pechhulpdienst inbegrepen in de leaseprijs van de auto. Een pechhulpabonnement bij ANWB of Route Mobiel is dan overbodig geworden.
Ben je benieuwd of jouw reisverzekering je weer op weg helpt in het buitenland? Neem dan gerust contact met ons op. Wij checken je polis voor je. Dan kun je met een gerust hart op vakantie.